❆ Gratis fragt m. GLS v. 1000,- | ⭐⭐⭐⭐⭐ på Trustpilot ❆

RULLELEJER

Sfæriske rullelejer

Den enestående egenskab ved alle sfæriske rullelejer er vinkeljustering. Dette opnås med et dobbeltrækket rulleelementsæt baseret på symmetriske rullevalser, som orienterer sig frit på den buede løbebane i den ydre ring og de to løbebaner skråtstillet i forhold til lejeaksen i den indvendige ring.

Ud over standard sfæriske rullelejer (uden tætninger, med en tilspidset eller cylindrisk boring), er specialiserede design tilgængelige til særlige krav:

Sfæriske rullelejer til vibrationsmaskiner
Delte sfæriske rullelejer for forenklet lejeudskiftning

Forseglede sfæriske rullelejer.

Koniske rullelejer

Koniske rullelejer består af en ydre og indre ring med koniske løbebaner samt koniske ruller spejlvendt. Der er tale om enkeltrækkede enkeltlejer, sædvanligvis af åbent design, som af tekniske årsager altid justeres mod et andet konisk rulleleje i et spejlvendt arrangement. Åbne lejer er ikke selvjusterende. Som et resultat kan den indre ring med rullerne og buret monteres separat fra den ydre ring.

Koniske rullelejer kan understøtte høje radiale og aksiale belastninger i lige grad. Afhængigt af arrangementet er de velegnede, når der kræves en præcis aksial føring af akslen (lokaliserede lejefunktion), eller når lejearrangementet skal have meget høj aksial stivhed og drives fritgående eller under forspænding.

Koniske rullelejer fås som:

Enkeltrækkede koniske rullelejer af standarddesign
Matchede koniske rullelejer (monteret parvis i X, O eller tandem arrangement, åbent design)

Integrerede koniske rullelejer (monteret i par, forseglet på den ene side, kan ikke adskilles).

Cylindriske rullelejer

Cylindriske rullelejer har et enkelt- eller flerrækket rulleelementsæt baseret på cylindriske ruller. I modsætning til kuglelejer har rullelejer et større kontaktareal vinkelret på rulleaksen. Som et resultat kan den overføre større kræfter, har større stivhed og tillader mindre rulleelementdiametre under samme belastning.

Afhængig af udformningen af ​​ribberne på lejeringene:

Aksiale kræfter kan understøttes i en eller begge retninger
Aksiale forskydninger af akslen i forhold til huset kompenseres uden begrænsninger i lejet (i lejer med en semi-justerende eller ikke-justerende lejefunktion)
Lejerne kan adskilles for lettere montering.

Cylindriske rullelejer fås i forskellige designs, hvis egenskaber er optimeret til forskellige anvendelser afhængigt af lejernes struktur: Lejerne fås i enkelt- eller dobbeltrækket design, med forskellige kombinationer af ribber på inder- og yderring, et komplet cylindrisk rullesæt og med forskellige udformninger.

Aksiale rullelejer

Aksiale cylindriske rullelejer har en høj aksial belastningsevne, og er ekstremt stive og kan understøtte aksiale kræfter i én retning. Aksiale cylindriske rullelejer har en større belastningskapacitet end aksiale nålerullelejer med samme lejediameter.

Aksiale cylindriske rullelejer er særligt velegnede hvor:

Bæreevnen af ​​sammenlignelige aksiale sporkuglelejer er ikke længere tilstrækkelig
Den tilgængelige aksiale plads er kun meget lille

Lejedelene kan eller skal monteres separat.

Brugen af ​​komplette aksiale cylindriske rullelejer er tilrådelig, hvis der for eksempel opstår høje hastigheder, og lejeskiverne derfor skal centreres præcist.

Hvis det tilgængelige aksiale rum er småt, kan det være nyttigt at integrere den aksiale cylindriske rulleleje direkte i den tilstødende konstruktion. Løbefladerne til rulleelementerne skal derfor fremstilles som rullelejeløbebaner.

Mere info...
Vis som Gitter Liste

Varer 1-36 af 683

Faldende orden
Side
pr. side